Woonadviescommissie Hilversum

Website: www.wac-hilversum.nl

De Woonadviescommissie Hilversum bestaat uit een groep van zes enthousiaste vrijwilligers die bouwplannen beoordelen in het belang van de toekomstige bewoner. De commissie kijkt kritisch of de ontworpen woning voldoet aan de eisen die de bewoner aan zijn toekomstige woning mag stellen. Beoordeeld worden de woonomgeving, het woongebouw en de woning zelf.

Vragen die bij het uitbrengen van ons advies aan de orde kunnen komen zijn:

Is de woonomgeving geschikt voor de beoogde bewoner? Denk aan verkeersveiligheid, groen, speelvoorzieningen, parkeergelegenheid etc..

Is het woongebouw veilig genoeg? Daarbij kijken wij o.a. naar trappen, liften, doorvalbeveiliging, zichtbaarheid van de entree vanaf de weg.

Is het woongebouw (mede) bestemd voor senioren, dan letten wij op toegankelijkheid voor rolstoelen of scootmobielen, oplaadpunten voor elektrische fietsen en de brandveiligheid.

Is de woning geschikt voor alle woonfuncties? Wij kijken kritisch of de slaapkamer geschikt is voor de garderobekast, of de deuren de juiste draairichting hebben, of het keukenblok handig is geplaatst, of de lichtval voldoende is e.d..

Standaard letten wij ook op de gezondheid, veiligheid, energiezuinigheid en duurzaamheid.

De Woonadviescommissie Hilversum werkt samen met de drie woningcorporaties die in Hilversum actief zijn en met de gemeente. Ook van veel projectontwikkelaars worden de plannen bekeken.

Onze adviezen zijn gratis.

Informatie

Woonadviescommissie Hilversum

E-mail: wonen@wac-hilversum.nl
Website: www.wac-hilversum.nl

Telefoon nr: 06 – 81320566.

Contact formulier

    Disclaimer: De gegeven adviezen en aanbevelingen zijn vrijblijvend en wij sluiten eventuele aansprakelijkheid over de uitvoering van de adviezen uit.